Skip to content


Prost évad értékelője

Hogy összegeznéd az idei A1GP-beli tapasztalataidat a francia csapat állandó versenyzőjeként?

Mint általában, pozitív és negatív eredmények is levonhatók az idényből. A pozitív oldalról nézve, megmutattatm, hogy képes vagyok harcolni az élmezőnyben (Csengdu, Kyalami, Brands Hatch), képesek vagyunk felvenni a lépést a leggyorsabbakkal, ami ösztönzően hat, mivel ez az első évem itt.
A másik oldalról viszont nem mutattunk fel túl sok eredményt, valamikor én hibáztam, valamikor műszaki gondjaink voltak, amiért a csapat nem felelős. Nem szeretek beszélni a szerencséről, de azt kell, hogy mondjam, nem hiányoztak azok a pillanatok.

A Ferrari által tervezett autó gyorsabb, mint az előző?

Őszintén szólva, a Ferrari fantasztikus munkát végzett. Az olasz gyár teljesen új ebben a szerepben, de az eredmény kitűnő. Még úgy is, hogy néha megbízhatósági próblémákba ütköztünk, de az autóversenyzés ezen szintén ez normális, és a Ferrari nagyon gyorsan megoldotta ezeket. Hozzá tenném, az autó versenyképessége kitűnő, és biztos vagyok benne, ez jövőre csak javulni fog.

Idén úgy néz ki a csapat [FRA] nem lépett előrébb az előző évekhez képest. Miért?

Azt hiszem néhány dolog megmagyarázza a helyzetet. Először is, az új autóval a bajnokság szintje nagy lépést tett meg előre, így az A1GP egyre gyorsabb és gyorsabb versenyzők figyelmét kelti fel. Aztán versenyző váltás az évad közepén nem éppen jó. Ráadásul még tapasztalatom sincs elég. De ne keverjük össze a tapasztalatlanságot a versenyképtelenséggel. Kicsit nagyobb szerencsére legalább két dobogós helyezést elcsíptem volna.

Szóval, összeségében, az eredmény bíztató a jövőre nézve...

Brands Hatch bíztató volt, mivel meg volt a sebességünk a győzelemhez. Nagyon jó munkát végeztünk az utolsó versenyeken, tanultunk korábbi hibáinkból. Most van egy jó alapunk a jövő évre. Egyelőre nincs semmi eldöntve mi lesz a következő szezonban, de jól boldogultam a csapattal minden szinten. A bajnokság szintje nagyon magas, keményen megdolgoztunk azért, hogy elöl legyünk. A győztes csapat megmutatta, hogy a stabilitás nagyon fontos a végső győzelem elérésben.

Végül pedig, mennyire lesz fontos az A1GP számodra jövőre?

Versenyzőként, az egy üléses versenyautókat nagyon kedvelem. Ma, az A1GP az egyik legvonzóbb egy üléses világbajnokság a Forma1 és az IndyCar mellett. Nagyon szívesen folytatnám tovább a munkát a francia csapattal. A csapaton múlik, hogy döntenek.

Címkék: 2008 2009 team fra nicolas prost

A bejegyzés trackback címe:

https://a1gp.blog.hu/api/trackback/id/tr71111197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása